Eesti Post sulgeb uuest aastast Tallinnas postkontori

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Omniva kaubamärki kasutav riiklik logistikafirma AS Eesti Post sulgeb järgmise aasta alguses Tallinna Postimaja postkontori, edaspidi võtab postkontori töö üle kolmapäeval Tallinnas Pärnu maanteel avatav uus postkontor.

Alates kolmapäevast ehk 4. juulist täiendab Tallinna kesklinna postivõrku uus postkontor aadressil Pärnu maantee 22 uues Finest Ärimajas. Kuna piirkonda luuakse uus postiasutus, siis muutuvad ka postkontorite teeninduspiirkonnad. Osa inimesi, kes said varem oma saadetised kätte postimaja postkontorist, saavad edaspidi oma saadetistele järgi minna Pärnu maantee postkontorisse. Kõigile klientidele, kelle teeninduspiirkond juulikuust muutuvad, saatis ettevõte muudatuste kohta info ka paberkandjal postkasti, teatas Eesti Post.

Aasta lõpuni jääb Tallinna kesklinna töötama paralleelselt kaks postiasutust – Postimaja postkontor ja uus Finest postkontor. Uuel aastal jätkab tööd ainult Finest postkontor ning filateeliatooted kolivad pärast Postimaja postkontori sulgemist Toompea postkontorisse, sealhulgas ka esimese päeva ümbrikute müük ja templite kasutamine. Ülejäänud teenused ja tooted kolivad üle Finest postkontorisse. Lisaks on kesklinna pakisaatjate ja saajate jaoks lisandunud pakiautomaat nüüd ka Solarise keskuse ning Tondi Ärikeskuse juurde.

«Kui inimeste jaoks muutub postiteenuste kasutamisel oluliseimaks kiire ja mugav paki saamine, peab ka postivõrk ennast pakisaajate vajadustest lähtuvalt ümber korraldama,» ütles Eesti Posti jaevõrgu üksuse juht Eve Vuks. «Postiasutused küll säilivad, kuid põhilised postiteenused muutuvad kogukonna elanikele kättesaadavamaks ning mugavamaks läbi alternatiivsete kanalite. Näiteks tänapäeval põhiliseks tegevuseks kujunenud paki saatmine ning kättesaamine muutub pakiautomaadi abil kordades mugavamaks ning kellaajast sõltumatuks.»

Eesti Postil on praegu käimas ka pakiautomaadivõrgu laiendamine, mille raames lisatakse oma võrgustikku 27 uut pakiautomaati ning laiendatakse hulk olemasolevaid populaarseid pakiautomaate. Kuigi riiklik logistikafirma omab juba praegu kogu Baltikumi kõige suuremat pakiautomaadivõrgustikku, siis teisel poolaastal plaanib ettevõte oma võrgustiku ligi poole suuremaks kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles