Eesti rohegaasi tankimine kasvas juunis hüppeliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas.
Eesti Gaas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Juunis osteti tanklatest eestimaist päritolu rohegaasi ehk biometaani ligi 500 000 m³, mida on pea kaks korda enam kui kuu varem, seejuures olid aktiivseimad tankijad Pärnumaal, kus on suur osa ühistransporti rohegaasile üle viidud. 

“Eesti Gaasi tanklate juunikuu müügimahud näitavad kodumaise rohegaasi tarbimise jõudsat suurenemist ning sõidukiomanike kasvavat huvi keskkonda hoidva ja soodsa kütuse järele,” lausus Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov. “Võrreldes maikuuga, osteti rohegaasi juunis tanklates üle Eesti ligi kaks korda rohkem ning kõige aktiivsemalt tangiti Pärnumaal.”

“Esimeste kuude tarbimise ning kasvanud nõudluse valguses võib prognoosida rohegaasi ja üldiselt surugaasi müügimahtude edasist kasvu ka lähikuudel. Üheks peamiseks argumendiks tarbijate jaoks lisaks keskkonnasäästule on kahtlemata gaasi soodne hind,” tõdes Raul Kotov.

Kokku müüs Eesti Gaas selle aasta juunis üle Eesti 488 100 m³ rohegaasi, kuu varem jäi müügimaht 261 000 m³ tasemele. Eestimaist päritolu rohegaas jõudis esmakordselt müügile selle aasta aprilli lõpus ning Eesti Gaasi tanklad Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus on ainsad, kus rohegaasi täna tankida saab.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles