PRFoods omandas osaluse kalakasvatusfirmas OÜ Redstorm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalad.
Kalad. Foto: MAILIIS OLLINO / PRNPM/EMF

ASi PRFoods tütarettevõte Saaremaa Kala AS omandas 51-protsendilise osaluse kalakasvatuse ja -käitlemisega tegelevas OÜ Redstormis.

Saaremere Kala sõlmis teisipäeval lepingu OÜs Redstorm 51-protsendilise enamusosaluse omandamiseks. Redstorm tegutseb Saaremaal. Äriühingu tegevusvaldkondadeks on kalakasvatus ja -käitlemine ning kalade hoiustamine. Tehingu täitmise järel omab OÜ Fodiator 49-protsendilist osa Redstormi osakapitalist, teatas PRFoods börsile.

Saaremere Kala ASi osaluse omandamise eesmärk on kalakasvatuse rajamine Eestis ning selle laiendamine tulevikus ja selle kaudu ASi PRFoods kontsernile kvaliteetse tooraine saadavuse kindlustamine. Redstorm on osutanud varem kala külmutamise ja hoiustamise teenust ASi PRFoods kontserni kuuluvale Osaühingule Vettel.

ASi PRFoods poolt avamere kalakasvatuse õiguse omandamine on oluline etapp kontserni arengus. Esiteks saab kontsern oma Eesti ja Soome klientidele pakkuda eriti värsket kohalikku kala, kuna grupi Saaremaa tehas asub ainult tunni kaugusel uuest kasvatusest. Lisaks kvaliteedile tekib ka oluline sääst transpordilt. Teiseks kavatseb AS PRFoods lisaks oma senistele kasvatustele Soomes ja Rootsis oluliselt laiendada oma kalakasvatuspotentsiaali ka Eestis.

Tehingu täitmise tulemusel valitakse Redstormi juhatuse liikmeteks Riho Kilumets ja Margus Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles