Mängud piiril: vildakas piiriületuskord kahjustab eksporti

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaasi LNG-autod ootavad Tallinna sadamas Megastari punkerdamist ja suunduvad seejärel Koidula piiripunkti, kus nad eelisjärjekorras üle piiri pääsevad.
Eesti Gaasi LNG-autod ootavad Tallinna sadamas Megastari punkerdamist ja suunduvad seejärel Koidula piiripunkti, kus nad eelisjärjekorras üle piiri pääsevad. Foto: Tairo Lutter

Autofirmad nurisevad tolliameti kehtestatud piiriületuskorra üle, mis annab rohelise tule Venemaale kauba järele sõitvatele tühjadele veokitele, sundides eksportkaubaga autosid kümneid tunde ootama.

«Vaatan piirijärjekorra broneerimissüstemist, et ooteaeg Narvas on 4–6 tundi, tegelikult ootab minu saadetud auto piiril poolteist kuni kaks ööpäeva,» kirjeldas olukorda Tornado Transi juht Jüri Serebrjan.

Ametliku info ja tegelikkuse erinevus tuleb sellest, et Venemaa ei pea kinni kahe riigi ametkondade vahel sõlmitud kokkuleppest, mis peaks piiriületust hõlbustama, kuid praegu tekitab vaid kaost. Eesti ametnikud aga keelduvad probleemi tunnistamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles