Olerexi käive tegi mullu korraliku kasvu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM04: OLEREX TANKLA  : TALLINN, EESTI, 12OCT04
Pildil on Olerex tankla Ahtri t
TLMPM04: OLEREX TANKLA : TALLINN, EESTI, 12OCT04 Pildil on Olerex tankla Ahtri t Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Kütusefirma Olerex AS-i käive kasvas mullu 17,4 protsenti 332,6 miljoni euroni ning ettevõtte puhaskasum kasvas aastaga 30,8 protsenti 2,3 miljoni euroni.

Müügitulust kasvas kütuse müük mullu 16,4 protsenti 287,6 miljoni euroni ja muude kaupade ning teenuste müük 24,2 protsenti 45,1 miljoni euroni, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Müügitulust 92,4 protsenti teeniti Eestis, kus see kasvas aastaga 12,7 protsenti 307,3 miljoni euroni. Lisandusid veel Läti 19,7 miljoni euroga ja Leedu 5,6 miljoni euroga.

2017. aasta mais viis Olerexi omanikfirma Aqua Marina lõpule Lõuna-Eesti kütusefirmalt Mahta Kütus AS-ilt nelja tankla ostmise. Lisaks avas Olerex kaks uut teenindusjaama Narvas ja Keilas.

Mullu detsembris sai Olerex konkurentsiametilt loa osta Johnny AS-i Favora kaubamärki kasutav tanklakett. Tänavu jaanuaris võttis Olerex üle neli Favora tanklat Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Rõuges. Seejuures kohustas konkurentsiamet Olerexi müüma kuue kuu jooksul Põlva ja Võru linnas kolm Favora tanklat, et vältida konkurentsi kahjustumist antud linnades.

Tänavu jaanuaris sai Olerex konkurentsiametilt loa osta Circle K Ida-Virumaa Kukruse tankla ning veebruaris loa osta Tallinnas 5+ Kütus kaubamärgi all aadressil Linnu tee 64 tegutseva tankla.

Ettevõttes töötas mullu 602 inimest, kelle palgakulu oli 7,7 miljonit eurot. Aasta varem oli 618 töötaja palgakulu 6,7 miljonit eurot.

Tänavu on ettevõttel plaanis jätkata tanklavõrgu laiendamist ning renoveerida olemasolevaid tanklaid. Sarnaselt 2017. aastale planeerib ettevõtte juhatus põhirõhu suunata arendustegevusele, et tagada ettevõtte kasumlik kasv.

Olerex AS-i põhitegevuseks on mootorikütuste jae- ja hulgimüük, tanklakaupade müük, haagiste rent, toitlustamine, autopesu ning kohustusliku liikluskindlustuse vahendamine. Ettevõtte omanikud on Andres Linnas, Antti Moppel ja nende ühisfirma AS Aqua Marina.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles