Tallinna börs läks kihama

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsi käive.
Tallinna börsi käive. Foto: P M

Tallinna börsi poole aasta käibe järgi võiks oletada, et pärast aastaid kestnud vaikelu on meie väärtpaberiturg taas ellu ärganud. Paraku olid elavnemise taga pigem erakorralised sündmused kui kauplemisaktiivuse jätkusuutlik kasv.

Tallinna börsi statistika järgi oli esimese poolaasta käive kokku 144 miljonit eurot, mis on suurim alates 2008. aasta esimesest poolaastast ning suurem kui terve 2012. ja 2014. aasta käive. Halb uudis on aga see, et suurema osa, enam kui kolmandiku börsi kogukäibest, andis Olympic EG aktsia, millele tehti ülevõtmispakkumine ning mille valdav osa aktsionäridest vastu võttis. Suuromanike Armin Karu ja Jaan Korpusovi aktsiad läksid kasiinokompanii uue omaniku, riskifondi Novalpina kätte börsiväliselt. Olympicu aktsia kuue kuu käive oli 53 miljonit eurot. Samas kaubeldi Olympicu aktsiaga aktiivselt ka mullu, nii et Olympic andis veerandi börsi kogukäibest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles