Tuhanded inimesed peavad täna riigile tulumaksu juurde maksma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhandetel inimestel on täna viimane aeg tulumaksu maksta.
Tuhandetel inimestel on täna viimane aeg tulumaksu maksta. Foto: SCANPIX

Täna ehk esmaspäeval on eraisiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg ning hommikuse seisuga on 3200 inimesel tasumata veel 800 000 euro eest tulumaksu.

Kokku kuulub 2. juuliks tasumisele 15 122 inimese poolt ligi 4 miljonit eurot. Praeguse seisuga on maksu- ja tolliametile (MTA) oma kohustuse tasunud ligi 11 900 inimest, summas 3,2 miljonit eurot, ütles MTA pressiesindaja Kaia-Liisa Kallas BNS-ile.

Eelmise aasta tuludeklaratsioonide alusel kuulub kokku tasumisele 40,5 miljonit eurot ja tagastamisele 92,3 miljonit eurot tulumaksu. Neile, kes deklareerisid kasu vara võõrandamisest või välismaalt saadud tulusid ja füüsilisest isikust ettevõtjatele, on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Siis tuleb 17 100 isikul juurde tasuda 36,5 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti teenuste osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on kindlasti mõistlik juurdemaksmise tähtajast kinni pidada. «Hilinenud maksed lisavad maksusummale juurde intressi, mis muudab tasutava summa tunduvalt suuremaks,» ütles Udde möödunud nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles