Riiklik lennufirma üle 10 aasta taas plussis: Nordica teenis miljoni kasumit (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica kasumisse viinud juhatuse esimees Jaan Tamm.
Nordica kasumisse viinud juhatuse esimees Jaan Tamm. Foto: Eero Vabamägi

Nordica teenis möödunud aastal 900 000 eurot puhaskasumit. Viimati teenis riiklik lennufirma (toona Estonian Air) aastakasumi 12 aastat tagasi. 

Nordica juhi Jaan Tamme sõnul oli teine majandusaasta ettevõttele väga edukas. Kuigi 2017. aastaks prognoositi umbes 6 miljoni euro suurust kahjumit, suudeti ligi miljoniga plussi jõuda. Suurenes ka käive – 51 miljonilt eurolt 83 miljoni euroni. Heale tulemusele pani eelkõige aluse 68-protsendiline reisijate arvu kasv.

Tamm tänas kõiki reisijaid, kes on uskunud oma lennufirmasse ja tänu kellele saavad nad täna seda positiivset uudist jagada. «Uue lennufirma ülesehitamine ei ole olnud lihtne ja oma inimeste toetus on siin kriitilise tähtsusega. Suur tänu usalduse eest,» lisas ta.

Nordica alustas 2017. aastat 6 lennukiga. 12 kuu jooksul lisandus ettevõtte lennukiparki 10 lennukit. Aasta jooksul avati Tallinnast uued lennuliinid Peterburi, Hamburgi ja Göteborgi ning Nordica lennusihtkohtade arv suurenes 15lt 18ni.

Kohaliku turu väiksuse tõttu on Nordica eesmärk jätkusuutliku ja kasumliku lennuettevõtte ülesehitamisel pöörata suurt tähelepanu teenuste osutamisele ka välisturgudel. Selle kaudu avaneb Eesti lennufirmal võimalus saavutada mastaabiefekti, alandada ühikukulusid ning teenida lisatulusid.

Eesti lennufirma pakub allhanke lennuteenuseid nii Rootsis, Taanis, Poolas kui ka Hollandis ning annab tööd ligi 450-le lennundusspetsialistile Eestis ja välisriikides.

Äriregistrisse pole Nordica konsolideeritud majandusaasta aruanne siiski veel jõudnud. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles