Eesti Energia ajab killustikutootjatel harja punaseks (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Killustik.
Killustik. Foto: Ove Maidla / Postimees

Rail Balticu raudteetrassi läheduses positsioonid võtnud kaevandajaid teeb närviliseks hiljutine Eesti Energia teade, et riigile kuuluv kontsern asus mööda raudteed Pärnusse transportima aherainet, millest kohalik koostööpartner toodab killustikku.

Kaevandusfirmad on Rail Balticu megaprojekti ehituse ootuses asunud trassi ligidusse jäävatele riigimaadele taotlema keskkonnaametilt geoloogiliste uuringute lubasid liiva, kruusa ja paekivi tarbevarude väljaselgitamiseks, kirjutab Äripäev.

«Käib selgelt positsioonide võtmine seoses Rail Balticuga,» kinnitas Eesti Mäetööstuse Ettevõtete Liidu juhatuse esimees Rein Voog, lisades, et kellel vähegi võimalusi on, need panevad praegu uuringud peale ning uuringufirmad on päris kõvasti koormatud.

Kõige aktiivsemad on teedeehitaja TREV-2 Grupp AS ning kaevandajad Eesti Killustik OÜ ja eelmisel aastal asutatud Maavarad OÜ.

Kuid justkui kepi herilasepessa torkas hiljutine Eesti Energia teade, et ettevõte plaanib sel aastal müüa 300 000 tonni aherainest toodetud killustikku, mis on tekitanud erasektori kaevandajates pahameelt ning küsimusi, kui aus selline riigifirma konkureerimine on. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles