Eesti valiti maailma parimaks paigaks, kus noorem generatsioon saab äri alustada (7)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: SCANPIX

Hinnavõrdlusportaal GoCompare koostas nimekirja maailma parimatest paikadest, kus generatsioonil Y (milleniumlased) on kõige parem oma äri alustada ja esimesele kohale tõusis Eesti.

GoCompare mõõtis oma edetabeli koostamisel viite erinevat ettevõtluse alustamiseks olulist indikaatorit: elukallidus, firma alustamise toetused, interneti kiirus (oluline näiteks diginomaadidele), ettevõttluse mitmekesisus (firmade arv, kus asutajateks on naised või immigrandid) ning viimaks kohvi hind, mis on ilmselgelt kõige olulisem, kirjutab Briti ärileht City A.M.

 

Nagu näha, siis on Eestis kõigist esikümnesse saanud kohtadest kõige odavam elamine ja kohvi. Elukalliduse arvutamisel võeti aluseks New York (100) ja toodi välja iga asukoha protsent sellega linnaga võrreldes. Interneti kiiruselt jääb Eesti suhteliselt keskmiseks, kuid siinkohal tasuks ära märkida, et enamus teisi nimekirja liikmeid ei ole mitte riigid, vaid linnad. Kõige kiirema internetiga riigiks on 19. kohale jäänud Lõuna-Korea, kus on 20,5 mbps.

Mitmekesisuse poolest (firmade protsent, mille asutajateks on naised või immigrandid) jääb Eesti aga esikümnes eelviimaseks. Toetuste poolest jääb Eesti natukene alla keskmise, mis on nii rikaste riikidega võrreldes (ja eriti Eesti elukallidusega võrreldes) siiski üpris hea tulemus.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles