BMW ähvardab imporditollide korral vähendada oma investeeringuid USAs (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW tehas Müncheni lähedal.
BMW tehas Müncheni lähedal. Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Saksa autotootja BMW teatas, et kui president Donald Trumpi administratsioon kavatseb kehtestada imporditollid Euroopa Liidust tulevale autotoodangule, siis vähendavad nad USAs oma investeeringuid ja kaotavad ära terve hulga töökohti.

BMW Lõuna-Carolina osariigis asuvast tehasest tuleb enam kui 70 protsenti kontserni globaalsest autoekspordist, kuid suur osa tehases kasutavatest osadest imporditakse sisse Euroopast. Kui autoosade impordile hakkavad kehtima tollid, siis muutuvad teised võimalikud tootmiskohad USAst väljas BMW jaoks palju ahvatlevamaks, kirjutab Reuters.

Lisaks autoosade impordile muutub BMW jaoks kallimaks ka autode eksport USAst, sest nii Hiina kui ka Euroopa Liit on lubanud kehtestada vastutasuks omapoolsed tollid. Kõik see sunnib BMW'd nende sõnul mõtlema oma tuleviku valikute üle sügavalt järgi. Kallimates tootmistingimustes võivad nad vähendada USAs oma toodangut ja investeeringuid.

Varem sellel nädalal teatas suuri autotootjaid ühendav koalitsioon, kuhu kuuluvad muuhulgas Toyota, Volkswagen, BMW ja Hyundai, et imporditollid annaks tõsise hoobi USA tarbijatele, kes seisaks silmitsi palju kõrgemate hindade ja väiksema valikuga.

USAs tehaseid ja esindusi pidavad rahvusvahelised autotootjad ähvardavad tolli kehtestamisel need sulgeda ja see läheks ameeriklastele maksma sadu tuhandeid töökohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles