Prantsusmaal hakkab tegutsema robotist pitsakokk (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsarobt valmistab ja serveerib pitsa otse kliendi silme all.
Pitsarobt valmistab ja serveerib pitsa otse kliendi silme all. Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Prantsuse idufirma Ekim lõi pitsat valmistava ja serveeriva roboti, mille nad loodavad paigaldada ööpäevaringselt avatud automatiseeritud kohvikusse.

Roboti liigutused on programmeeritud matkima inimestest pitsavalmistajaid, kuid tema kolm kätt võimaldavad teha mitut pitsat korraga. Robot valmistab pitsa otse kliendi silme all keskeltläbi nelja minuti ja 30 sekundiga, mis tähendab, et kolme käega suudab ta valmistada iga 30 sekundi tagant ühe pitsa, kokku 40 pitsat tunnis.

Ekim tahab, et roboti tulevane kasutus sarnaneks müügiautomaatiga, kus nupuvajutusega saaks puutetundlikult ekraanilt tellida endale meelepärase pitsa - ainult, et värskelt ja soojalt.

Pariisi professionaalsed pitsakokad on masina suhtes siiski üpris skeptilised, sest nende hinnangul ei suuda robot tajuda näiteks taigna kvaliteeti või märgata pitsas defekte.

Sellel aastal hakkas Tokyos tegutsema ka robotist baristarobot, kes on saanud kohalike seas tõeliselt menukaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles