Hiina hakkab oma turgu üha enam välisettevõtetele avama

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peking, Hiina
Peking, Hiina Foto: Aleksey Babushkin/RIA Novosti

Hiina teatas, et hakkab varasemast rohkem eemaldama piiranguid välismaistelt investeeringutelt mitmesugustesse tööstusharudesse nagu laevandus, raudtee ja enerergeetika.

Peking on hoidnud suurt osa Hiina majandust siiani välismaailmale suletuna ning vähestele avatud turuosadele ligi pääsenud välisettevõtted on siiani seisnud silmitsi tugevate piirangute, keeruka bürokraatia ja kodumaiste ettevõtete eelistamisega. Hiina tahab enda sõnul aga aeglaselt ja omas tempos maailmale avaneda, kirjutab CNN.

Hiina teade täiendavate välisinvesteeringute lubamisest tuleb ajal, mil USA president Donald Trump lõikab Ühendriike aina enam globaalsest majandusest ära ja seab üles mitmesuguseid kaubandusbarjääre nagu imporditollid.

Vaatamata osades sektorites piirangute leevendamisele jätab Hiina siiski suure osa oma majandusest välismaailmale jätkuvalt suletuks. Välismaistel ettevõtetel on rangelt keelatud investeerida näiteks meediasse, internetti ja põllumajandusse.

Piiranguite lõdvendamine hakkab kehtima 28. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles