Lasnamäe Jumalaema kirik kogus aastaga 5000 euro jagu annetusi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe kirik
Lasnamäe kirik Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lasnamäe Jumalaema kiriku sihtasutus jäi möödunud majandusaastal enam kui 5000 euroga plussi, mis on samas suurusjärgus annetustena kogunenud summaga.

Lõppenud majandusaastal teenis sihtasutus eraisikutelt ja eraettevõtetelt annetuste ning toetustena 5390 eurot, mille eest kulgeb ka kiriku ehitamine. Kuna kaheliikmelisele juhatusele ega viieliikmelisele nõukogule väljamakseid ei tehtud, piirdusid tegevuskulud pelgalt 312 euroga. Mullune tulem oli majandusaasta aruande järgi seega 5078 eurot, mis on mõnevõrra madalam aasta varasemast 8293 eurost.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli kirikul vara 21 805 eurot, mis on oluliselt kõrgem aasta varasemast 16 727 eurost. Eelmiste perioodide akumuleeritud tulem moodustas möödunud aasta detsembri lõpu seisuga 14 810 eurot.

Sihtasutuse eesmärk on lisaks kiriku ehitamisele, ülalpidamisele ja haldamisele ka Moskva patriarhaadi Eesti õigeusukogustele soodsate arengutingimuste loomine.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles