Kanada avaldas lõpliku nimistu vastutariifi saavatest USA kaupadest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp.
Kanada lipp. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Kanada valitsus avaldas reedel lõpliku nimistu USA kaupadest, millele kehtestatakse importtollid vastuseks USA tõstetud terase- ja alumiiniumitariifidele.

Tariifid nimistus olevatele toodetele hakkavad kehtima 1. juulist.

Nimistus on umbes 250 toodet, nagu burboon, apelsinimahl, tualettpaber, marineeritud kurk, ketšup, muruniidukid ja mängukaardid. Terasetoodetele hakkab kehtima 25-protsendine ja tarbekaupadele 10-protsendine importmaks.

Maksustavate kaupade koguväärtus on umbes 12,6 miljardit dollarit (10,8 miljardit eurot).

Kanada välisminister Chrystia Freeland ütles reedel, et Ottawal ei jäänud muud valikut. Me ei kavatse vaidlust omalt poolt ägestada, aga taanduma me ka ei hakka, lisas ta.

Valitsus teatas ka kahe miljardi Kanada dollari (1,3 miljardi euro) suurusest abipaketist Kanada terase- ja alumiiniumitööstusele ja selle töölistele, kes kandsid kahju USA presidendi Donald Trumpi otsuse pärast kehtestada teiste seas Kanada terasele 25-protsendine ja alumiiniumile 10-protsendine tariif.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles