Baltimaade terminalioperaator Vopak E.O.S.-i kahjum süvenes peaaegu saja miljoni euroni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopaki tütarettevõtte Vopak E.O.S. naftatoodete mahutid Muuga sadamas.
Vopaki tütarettevõtte Vopak E.O.S. naftatoodete mahutid Muuga sadamas. Foto: Toomas Huik

Terminalioperaatori AS Vopak E.O.S. 2017. aasta müügitulu ulatus 44,9 miljoni euroni, olles aasta varem 51,7 miljonit eurot. Ettevõtte kahjumiks oli aga 99,4 miljonit eurot.

Tulenevalt finantsaruandluse standarditest, hindas ettevõte aruandeaastal uuesti oma põhivara kaetavat väärtust ja viis selle vastavusse halvenenud turutingimustega. Vopak E.O.S.-i 2017. aasta kahjum oli 99,4 miljonit eurot (aasta varem 57,7 miljonit eurot), mis tulenes varade allahindlusest 89,0 miljoni euro ulatuses (aasta varem 55,7 miljonit eurot), teatas ettevõte.

«Vaatamata keerulistele aegadele suutis Vopak E.O.S. investeerida ligi 1,3 miljonit eurot keskkonnakaitsesse ning terminalide infrastruktuuri tugevdamisse ja kaasajastamisse, et suurendada efektiivsust ja konkurentsivõimet. Tegime investeeringuid ka ohutuse- ja terviseprogrammidesse,» ütles ettevõtte kommunikatsioonijuht Olga van Kampen pressiteates.

«Endiselt ebasoodus geopoliitiline olukord ja sektoris valitsev terminaliteenuste ülepakkumine on oluliselt suurendanud konkurentsi Põhja- ja Baltimaade terminalide vahel,» lisas van Kampen.

AS Vopak E.O.S. on terminalioperaator Baltimaades ning ettevõttele kuulub neli naftaterminali kogumahutavusega 1 051 800 kuupmeetrit - Termoil, Trendgate, Pakterminal ja Stivterminal. Vopak E.O.S. on ühisettevõte, mille asutajad on Royal Vopak ja Global Ports Investments.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles