Eesti Energia võttis 300 miljonit laenu (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 27FEB17.
Pildil Andri Avila
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 27FEB17. Pildil Andri Avila tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Energia sõlmis eile Swedbanki, OP Corporate Banki ja SEBga laenulepingud kogumahus 300 miljonit eurot tähtajaga kolm aastat.

Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila ütles, et kuigi Eesti Energia likviidsus on väga hea, on ettevõttel ambitsioonikas kasvuplaan, mille katteks on täiendava kapitali kaasamine vajalik.

«Arvestades hiljutist Nelja Energia tehingut, käesoleval aastal ees ootavat 152 miljoni euro suurust võlakirja lunastamist ning võimalikke teisi strateegiast tulenevaid investeeringuid, oli täiendavate laenulepingute sõlmimine vajalik,» rääkis Avila pressiteates ja lisas, et osa uusi laenusid jääbki plaani kohaselt likviidsuspuhvrisse ja neid ei ole tarvis reaalselt kasutusse võtta.

«Teatavas määras likviidsuspuhvri nõue tuleneb ka rahvusvahelistelt reitinguagentuuridelt, mis Eesti Energia finantsseisundil ja tegemistel silma peal hoiavad,» selgitas Avila.

Avila sõnul on laenulepingute intressimäärad Eesti Energia jaoks soodsad. «Kui sõlmitud laenud tervenisti kohe kasutusse võtta, siis oleks nende kaalutud keskmine intressimäär täna 0,47 protsenti,» lausus Avila.

Swedbankiga sõlmitava laenulepingu maht on 150 miljonit eurot, OP Corporate Banki puhul on summaks 100 miljonit eurot ja SEBga 50 miljonit eurot.

Eesti Energial on olemas ka varasemast sõlmitud likviidsuslaenulepingud OP Corporate Banki ja Swedbankiga mahus 150 miljonit eurot. See tähendab, et kokku on võimalik Eesti Energial kasutada laenusid summas 450 miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles