Puhkusetasu pole mõistlik ette välja võtta (10)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScan Eesti juht Anne Mere.
HKScan Eesti juht Anne Mere. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Puhkusetasu ette väljavõtmine võib tähendada töötajale väikest maksukoormuse tõusu, mistõttu on targem lasta puhkusetasu maksta tavalisel palgapäeval.

Maksuameti selgitusel võib puhkusetasu ette väljavõtmisel tekkida olukord, kus ühel kuul on inimesel õigus väiksemale maksuvabastusele ja järgmisel kuul suuremale. Näiteks saab töötaja brutotöötasu 1000 eurot kuus ning talle arvestatakse iga kuu maksuvaba tulu 500 eurot. Kui töötaja jääb kaheks nädalaks puhkusele ja otsustab puhkusetasu ette välja võtta, siis kerkib tema selle kuu sissetulek 1500 eurole. Sellelt summalt ei saa tööandja arvestada talle maksuvabaks 500 eurot, vaid hoopis 333,33 eurot.

Hoolimata maksuameti juba kevadel laiali saadetud teadetest, on uue maksusüsteemi see nüanss paljusid siiski üllatanud. Ettevõtete kinnitusel on nad töötajatele muudatustest teatanud ning jaganud ka soovitusi, kuidas oleks nutikam käituda.

HKScani juhatuse esimees Anne Mere ütles, et on loomulik, et inimestel on harjumus lasta puhkusetasu enne puhkusele minemist välja maksta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles