Viljandi linn ostab miljonite eest koolimajad RKAS-ilt tagasi (1)

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Jakobsoni Kool.
Viljandi Jakobsoni Kool. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linn ostab Riigi Kinnisvara AS-ilt (RKAS) 4,5 miljoni euro eest tagasi Jakobsoni kooli ja Kesklinna kooli hoone, et säästa haldus- ja rendikuludelt, kirjutab maakonnaleht Sakala.

Jakobsoni kooli maja kasutamise eest maksab linn ühes kuus 13 200 eurot ning Kesklinna kooli maja ees 6000 eurot. See summa sisaldab käibemaksu ning lisaks tuleb maksta 13 600 eurot aastas selle eest, et RKAS käiks hooneid üle vaatamas. Just käibemaksu ja kohustusliku ülevaatuse raha suudaks linn kokku hoida, kui hooned endale osta. Sellisel moel saaks linn ainuüksi käibe­maksult hoida kuus kokku 3000 eurot ehk 56 000 eurot aastas.

Enam kui kümme aastat tagasi sõlmis Viljandi linnavalitsus lepingu RKAS-iga, kes remontis toona väga halvas seisus olnud Jakobsoni kooli ning Kesklinna kooli väikeste maja. Lepingu tingimusena läksid remonditud hooned üle ning linnavalitsus hakkas riigiettevõttele igakuist renti maksma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles