Kuulsuste ülikoolilood: Elina Nechayeva tegi ühe päevaga neli eksamit (1)

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: Pilt videost

Lisaks bakalaureusekraadile on Nechayeval ette näidata ka magistrikraad.  Õpinguid alustas ooperilaulja Tallinna Ülikoolis soololaulu erialal ning edasi läks Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiasse klassikalist laulu õppima.

«Tahtsin täita kolme aasta punktide arvu hoopis kahe aastaga ning eksamisessiooni ajal juhtus ühele päevale kokku langema 4 eksamit,» meenutas Nechayeva ülikooliaega.

Ooperilaulja sõnul võiks inimeste elu eesmärk olla omandada võimalikult palju teadmisi ja end arendada, mis aitaks korda saata elu jooksul palju head ümbritseva maailma ja ühiskonna jaoks. Ta möönis, et loomulikult on kõik erinevad ja mõni inimene suudab palju imesid korda saata ka gümnaasiumi- või kutsekooliharidusega.

«Tänapäeval on noortel väga keeruline valikut teha, kuna ühiskonna ja vanemate surve võib olla üsna tugev,» ütles Nechayeva. Neil, kes eriala kohta otsust langetada ei suuda, soovitab ooperilaulja erinevaid asju järele proovida ja kuulata enda südant, sest sealt tuleb tema arvates kõige õigem vastus.

Nechayeva sõnul võttis ta kõrgkoolist kaasa olulised oskused õppida, keskenduda ja materjali omandada ning oskuse suhelda õppejõudude ja kaasõpilastega.

«Mina õpin iga päev midagi uut,» ütles ooperilaulja edasiste õpinguplaanide kohta. Ta lisas, et ei möödu ühtegi päeva, kus ta ei harjutaks ega omandaks uut muusikalist või teoreetilist materjali. Praegu paeluvad Nechayevat kursused, kus ta saab ise otsustada, kellega ja millal ta koostööd teeb.

Postimees alustas suvise ülikoolilugude sarjaga, kus igal nädalal küsitakse mõnelt Eesti kuulsuselt tema meenutusi ülikooliaja kohta ja soovitusi kõrgkooli minevatele noortele. Järgmine lugu ilmub järgmisel nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles