Silberauto käive mullu veidi langes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silberauto.
Silberauto. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sõidukite müügi ja remondiga tegeleva AS Silberauto käive langes mullu 1,7 protsenti 342,5 miljonile eurole ning puhaskasum langes 4,6 protsenti 7,4 miljonile eurole.

Müügitulust 202 miljonit eurot ehk 59 protsenti teenis ettevõte Leedust, 100,1 miljonit eurot ehk 29 protsenti Eestist ja 14 miljonit eurot ehk ligi 5 protsenti Lätist. Väiksemat müügitulu teenis ettevõte ka Poolast, Saksamaalt, Soomest ning teistest riikidest.

Kontsernis töötas mullu täistööajale taandatult keskmiselt 542 inimest, kelle palgakulu oli 15,4 miljonit eurot. Aasta varem oli 532 töötaja palgakulu 13,8 miljonit eurot.

Silberauto jaotamata kasum oli eelmise aasta lõpu seisuga 76,6 miljonit eurot, millest dividendideks otsustati maksta miljon eurot.

Silberauto kontserni kuuluvad täisosalusega Silberauto Eesti AS, Silberauto UAB, Hõbevara AS ning Läti tütarettevõte Silberauto SIA, 60-protsendiline osalus on ettevõttes Business Highway OÜ.

Silberauto on Baltimaades uute ja kasutatud autode müügi, hoolduse, remondi ning ümberehitusega tegelev kontsern. Sisulist tegevust alustati Mercedes-Benzi autode esindusena Eestis 1990. aastal. Kaubamärgi ja firmanimena on Silberauto kasutusel aastast 1993. Ettevõtte asutaja ja omanik on Väino Kaldoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles