Apple ja Samsung lõpetavad seitse aastat kestnud tüli

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S4 ja Apple iPhone 5.
Samsung Galaxy S4 ja Apple iPhone 5. Foto: Kim Hong-Ji / REUTERS

Apple ja Samsung jõudsid kohtus viimaks kokkuleppele viimased seitse aastat kestnud patenditülis. Kokkulepet ei avalikustatud.

Kahe tehnikahiiglase tüli sai alguse 2011. aastal, kui Apple süüdistas Samsungit originaalse iPhone'i patenteeritud disainielementide ja funktsioonide kopeerimises ja nõudis neilt kahjutasuks üle kahe miljardi dollari. Kohus trahvis aasta hiljem Samsungit 1,05 miljardi dollariga, kuid viimane kaebas edasi ja kaks ettevõtet on peale seda käinud aastaid kohtuteed ja kakelnud selle üle, kui palju Samsung tegelikult maksma peaks.

Umbes kuu aega tagasi otsustas USA kohus, et Samsung peab maksma Apple'ile iPhone'iga seotud patentide rikkumise eest 539 miljonit dollarit. Enamiku trahvist, 533,3 miljonit, moodustab kolme patenteeritud disainielemendi kopeerimine ning ülejäänud kaks puudutavad patenteeritud funktsioone.

Apple ütles hiljem pressiteates, et pikk kohtutee pole kunagi olnud ainult raha pärast, vaid Apple'i tehnikasaavutuste kaitsmise pärast. Samsung on siiani vaielnud, et nad peaks kopeerimise eest maksma ainult 28 miljonit dollarit, sest see summa on otseselt seotud patentide eest teenitud kasuga. Apple on nõudnud aga osa kogu iPhone'i müügist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles