Tallinn seadustab velotaksod ja hakkab juhtidele lube jagama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotakso Tallinna vanalinnas.
Velotakso Tallinna vanalinnas. Foto: Erik Prozes

Kui varem on Tallinna linn ja velotaksojuhid omavahel piike murdnud, siis alates homsest hakkab Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet väljastama velotaksode juhtidele teenindajakaarte ning kehtestab neile selgemad nõuded.

Avaldusi võetakse vastu mupo peakontoris Paldiski mnt 48a, teenindajakaardi taotlus vormistatakse kohapeal. Taotluse esitamiseks kaasa võtta  mistahes mootorsõiduki juhtimise õigust tõendav dokument ja isikut tõendav dokument. Enne avalduse esitamist tuleb ära tasuda riigilõiv, teatas MUPO. 

Samast on leitav ka velotaksojuhi meelespea, kus lihtsalt ja selgelt on sõnastatud velotaksojuhile esitatavad põhinõuded ja teenuse tarbijale info, mida ta enne velotaksosse istumist kontrollima peaks. Taotluse esitaja peab omama mistahes mootorsõiduki õigust tõendavat dokumenti ja peab taotluse esitaja olema vähemalt 18 aastane.

Sel pühapäeval 1. juulil jõustub määrus, millega reguleeritakse tasulise teenuse osutamine jalgrattaga. Teenuse osutamiseks peab muuhulgas juulist velotaksod olema varustatud turvarihmadega, neile on keelatud lisada kooskõlastamata heli- ja valgusseadmeid, sõidu lõppedes tuleb kliendile esitada kiviitung ja sõitjaid võib vedada vaid teenindajakaardi olemasolul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles