Eesti maasikakasvatajad eelistavad marjakorjamisel võõrtöölisi (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikakorjamine.
Maasikakorjamine. Foto: Meelis Meilbaum

Maasikakorjamise kõrghooaeg on käes ning paljud marjakasvatajad peavad selleks perioodiks tallu töökäsi appi palkama, eelistades sageli võõrtöölisi kohalikele.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel on praeguseks sel aastal registreeritud üle 1500 lühiajalist töötamist hooajatööks, neis ligi 1100-l juhul on märgitud tööandja tegevusalaks põllumajandus, metsamajandus ja kalapüük, kirjutab ERRi uudisteportaal

Näiteks Tartumaal, Konguta vallas asub Laari talu, kus kuus aastat järjest on maasikaid korjama tuldud Tallinna õpilasmalevast. Laari talu perenaine Kadri Nebokat ütles, et kuigi talu pakub võimalusi edendada noorte töökultuuri ja annab kohalikele lisateenimise võimalusi, siis sellele vaatamata on paljud Laari talu hooajatöölised siiski välismaalased.

«Mina kasutan Ukraina tööjõudu, kuna on raske leida Eestist hooajatöölist, selleks lühikeseks perioodiks, kuna periood sõltub ilmast, töötingimused on rasked, kõik on ette arvamatu,» selgitas ta. Nebokat sõnas, et erinevalt eestlastest ukrainlasi töö iseloomu ettearvamatus ei kõiguta.

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles