Vene kõrged riigiametnikud tutvuvad Eesti IT-lahendustega

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: Aivar Aotäht

Eestis viibib täna kõrgetest Vene ametnikest koosnev mitteametlik delegatsioon, kelle huviks on tutvuda Eesti infotehnoloogia lahendustega.


Delegatsiooni võõrustav Elion teatas, et infoühiskonna arendamine on Venemaal väga kõrge prioriteediga valdkond.

Venemaa delegatsioon soovib tutvuda sellega, mida on Eestis infoühiskonna ja IT-valdkonnas ära tehtud nii avalikus kui ka erasektoris.  Seejuures tehakse tutvust Eesti kogemusega e-valitsuse, ID-kaardi ning mobiil-ID valdkonnas.

«Venemaa huvi on meie kogemustest õppida ning kaaluda samade teenuste kasutusele võtmist ka Venemaal.

Venemaa on juba otsustanud võtta Eesti eeskujul kasutusele ID-kaardi ja mobiil-ID ning loovad nende ümber uusi teenuseid,» märkis Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvak.

Tema sõnul on koostöös Venemaaga  Eesti poolel hetkel töös Tjumeni oblastis e-teenuste keskkonna loomine, samuti nõustatakse Venemaa infoühiskonna arendamise agentuuri mobiil-ID osas.

2011. aastal prognoosi järgi teenib kogu Eesti IKT sektor koostööst Venemaaga 5-6 miljonit eurot

Idanaabrite delegatsiooni kuuluvad teiste seas Venemaa Föderatsiooni valitsuse Infotehnoloogia ja kommunikatsiooni ameti direktor Aleksei Popov, Venemaa Föderatsiooninõukogu liige Ruslan Gattarov jt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles