1000 välismaalast kolib juulis Tallinnasse, jättes siia ligi 2 miljonit eurot

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk’i mälutreener Jim Kwik ja Mindvalley looja Vishen Lakhiani.
Elon Musk’i mälutreener Jim Kwik ja Mindvalley looja Vishen Lakhiani. Foto: Mindvalley

Juunist juulini Kultuurikatlas toimuva Mindvalley U programmi raames kolib Tallinnasse pea kuuks ajaks ligi tuhat välismaalast. 

Tänavu Eestis peetav Mindvalley U on igal aastal eri riigis kuu aega kestev uut tüüpi ülikool, kuhu tullakse kokku üle maailma, et vahetada teadmisi, luua tutvusi ning õppida maailmakuulsatelt enesearengu valdkonna õpetajatelt.

Sündmuse korraldamine Eestis toob siia ka märkimisväärse rahalise investeeringu, mis on hinnanguliselt üle kahe miljoni euro – summa moodustavad juba ainuüksi Mindvalley U-l osalevate inimeste ööbimis ning igapäevased toitlustuskulud.

Ligi 1000 välismaist osalejat 40 riigist kolivad Tallinnasse kaheks kuni neljaks nädalaks, hõivates suure osa korteritest, mis on lühiajalisel renditurul saadaval. Ainuüksi Mindvalley U korraldajate Facebooki üleskutse peale lisasid kohalikud Airbnb platvormi ligi 100 korterit, millest paljud on nende inimeste kodud, kes ise suvekuudeks Tallinnast eemale kolivad.

Programmi raames toimub Kultuurikatlas rohkem kui 100 loengut, töötuba ning maailmakuulsatest õpetajatest tulevad Tallinnasse näiteks Oprah Winfrey peresuhete nõustaja ning psühholoog Shefali Tsabary, Elon Muskile ajutreeningut ning kiirõppimist õpetanud Jim Kwik, tippärimeeste koolitaja Eric Edmeades, Inglise kuningakoda nõustanud Suurbritannia hüpnoterapeut Marisa Peer, meeleteadlikkuse guru Gelong Thubten ja teised.

Üllatuskülalisena esineb 1. juulil Mindvalley U raames ka maailmakuulus Art Of Living Foundationi looja Sri Sri Ravishankar, kes saabub Tallinnasse otse kohtumiselt Norra peaministriga ning liigub siit edasi Läti presidendi visiidile.

Üles astuvad ka paljud eestlased, kes tutvustavad nii siinset kultuuri, ajalugu kui ka edulugusid ettevõtlusest. Esinejate seas on Karoli Hindriks (Jobbatical), Kaspar Korjus (e-residentsus), Anna-Greta Tsahkna (Timbeter), Rain Rannu (Fortumo),Eva Maran (Organic Estonia), Tiia Vihand (Eesti Disainikeskus) ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles