Kinnisvara kasutusloa puudumine ei tähenda alati kodulaenust ilmajäämist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamud Tallinnas.
Korterelamud Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kinnisvaraportaalides pole harvad kuulutused, kus müügiks pakutakse kasutusloata korterit või maja ning juures on märge, et pangalaenuga ostmiseks see ei sobi. Tegelikult ei tähenda aga kasutusloa puudumine automaatselt pangalaenust ilmajäämist ning kõik sõltub konkreetsetest asjaoludest ja pangast, kirjutab ERR.

Ehkki rahvasuus on levinud teadmine, et pangad kasutusloata kinnisvara ostmiseks laenu anda ei soovi, ütles Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma ERRile, et kasutusloata kinnisvara ostu rahastab pank juhul, kui on aru saanud, mis põhjusel kasutusluba puudub.

«Meie jaoks on oluline teada, kas ja kes kasutusloa saamisega tegeleb. Pank omakorda teab arvestada, kas laenuvõtjal on piisavalt finantsvõimekust, et lahendustega tegeleda,» selgitas ta.

Pärgma sõnul on kasutusloaga seotud info tähtis eelkõige ostjale ehk tulevasele omanikule, kes peaks saama arvestada võimalike lisakulutustega ja sellega, et vara võõrandamine tulevikus võib olla keerukam.

Loe edasi ERRi uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles