VÕRDLUS: Kui palju maksab tasuline õpe Eesti ülikoolides?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti ülikoolide pakutavate erialade semestritasudes on esikohal Tartu Ülikooli ingliskeelne arstiteadusõpe.

Laia valiku tasuta erialade kõrval on Eesti avalikud-õiguslikud ülikoolid kehtestanud õppetasud võõrkeelsetele erialadele, seda enamasti inglise keeles õppivatele tudengitele. Ülikoolid pakuvad ka võimalust saada ingliskeelsetel erialadel õppides sihtstipendiumit, mis korvab õppetasud ülikoolis. Sihtstipendium määratakse üliõpilasele paremusjärjestuse alusel.

Tallinna Tehnikaülikoolis käib õppeteenuste tasumine ainepunktide järgi. Erandiks on Tehnikaülikooli puhul küberturbe tehnoloogia õppekava, millel on fikseeritud semestritasu.

Eesti Maaülikoolis on bakalaureuseõppe ingliskeelsel suunal ainult üks tasuline eriala, milleks on veterinaarmeditsiin.

 

Tasud erakõrgkoolides kõrgemad

Eesti erakõrgkoolid on kehtestanud sisseastujatele fikseeritud tasu, mida tuleb maksta semestrite lõikes. Estonian Business Schoolis on õppetasud keskmiselt kahe kuni kolme tuhande euro vahel.

Euroakadeemias, kus erialade ampluaa on võrreldes Estonian Business Schooliga laiem, on hinnad keskmiselt tuhande kuni kahe tuhande euro vahel.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles