Soomlased ostavad Noblessneris kokku uhke vaatega uusarendust

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noblessner 2019. aastal.
Noblessner 2019. aastal. Foto: Noblessner

Ligemale üks viiendik Noblessneri piirkonna uusarenduse korteriomanikest on soomlased, sest mereäärne kinnisvara on nende jaoks Eestis kõvasti odavam kui Soomes ja soomlastel on tihitipeale eestlastest palju rohkem ostujõudu.

Tallinna mereäärne kinnisvaraarendus on hakanud suuremal määral hoogu koguma alles viimastel aastatel, sest Nõukogude ajal oli tegu suhteliselt suletud tööstusliku sadamapiirkonnaga, mida viimased 25 aastat on puhastatud toona tekkinud reostusest, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soomlasi tõmbab Noblessneri piirkonda eelkõige omapärane ajalooline õhkkond, suurepärased vaated merele ja nende jaoks suhteliselt mõistlikud hinnad. Nii mõnigi soomlane ostab endale alles valmimisjärgus mereäärse korteri pensionipõlve jaoks. Piirkonnale lisab soomlaste jaoks lisaväärtust ka läheduses toimuvad kontserdid ja kultuuriüritused, mida korraldatakse omapärase akustika tõttu.

Noblessneris merevaatega korteri ostnud Ossi Pitkoneni sõnul maksis tema eluaseme ruutmeeter umbes 3000 eurot. Helsingi Eiranranta piirkonnas maksab sellel sajandil ehitatud korteri ruutmeeter keskeltläbi kolm korda sama palju. Samas usub Pitkonen, et ostetud korteri väärtus tõuseb järgmise viie aasta jooksul märkimisväärselt, tehes sellest nii väärtusliku investeeringu.

Pitkonen ostis kaks aastat tagasi korteri ka Kalamajja, kus ainuüksi esimese aasta jooksul peale ostmist tõusid hinnad ligemale 20 protsenti. Niisiis loodavad paljud soomlased saada Tallinna eluasemeturul jaole enne, kui hinnad jõuavad Helsingile järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles