Rääkimata tõde: Tele2 praalis osa teenustasude langetamisega, kuid tõstis vaikselt teiste omi (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus.
Tele2 esindus. Foto: Viktorija Savicka/

Kuigi Tele2 teatas täna meediale, et tegi vabatahtlikult «väga ebahariliku» sammu ning vähendas klientidele paljusid teenustasusid ja leppetrahve, siis kiidukõne kattevarjus tõsteti raginal teiste teenuste hindu.

Tele2 loetles hommikul saadetud pressiteates uhkusega üles teenuseid, mille hind 25. juulist kliendi jaoks kas langeb või kaob sootuks. Näiteks kaob tasu kõnede eristuse tellimise eest. Üks paketivahetus kuus on edaspidi kliendile tasuta. Kaovad ära kõik enneaegse lepingu lõpetamisega seotud trahvid.

Lisaks on kõigile klientidele telefoni seadistamine või ekraanikaitse paigaldus Tele2 esinduses edaspidi tasuta. Samuti lõpetab Tele2 teenustasu küsimise rahvusvaheliste ning eritariifsete kõnede ja sisuteenuste piiramise eest.

Tele2 juht Chris Robbins lubas, et mingeid trikke siin ei ole, Tele2 loobub ise rahast, et vaid kliendi vastu aus olla.  

Seevastu jättis ettevõte täielikult märkimata, et samal ajal tõstavad nad teiste teenuste hindu. Kõrvutades Tele2 erakliendi uut hinnakirja praegu kehtivaga (alates 2016. aasta 1. märts), tuleb välja, et kallimaks läheb näiteks väga oluline teenus nagu Tele2ga liitumise tasu (varem 3,50, alates juulist 4 eurot). Järelmaksu lepingu sõlmimise tasub tõuseb 6,99 euro asemel 10 euroni. Võlgnevuse tõttu kõnepiiranguga numbri taasavamine hakkab 1,99 euro asemel maksma 4 eurot.

Peale selle on Tele2 mitmete teenuste hindu ümardanud 1 sendi võrra kallimaks (näide: kui varem oli igakuine kõneeristus postiaadressile 1,99 eurot, siis uue hinnakirja järgi on see 2 eurot).

Tuntud telekomifirma samm on seda imelikum, et ettevõtte juht ise lubas, et «mingeid väikses kirjas trikke ega varjatud hinnatõuse uude lepingusse peidetud pole, lihtsalt sisu muutub arusaadavamaks».

Uued Tele2 lepingu üldtingimused ja hinnakiri hakkavad kehtima 25. juulist.

Tele2: summaarselt oleme konkurentidest odavamad

Tele2 kommunikatsioonijuht Kertu-Kätlin Käis vastas, et tõepoolest, nad ümardasid liitumise uuele kliendile 50 sendi võrra täisarvuni, aga Tele2 olemasolevale kliendile kadusid paljud tasud ära, ka lisanumbri avamine on olemasolevale kliendile tasuta.

«Võlgnevuse tõttu kõnepiirangu taasavamise tasu oli enne ühe numbri kohta 2 eurot, aga edaspidi terve konto kohta neli – ehk kui näiteks ühe kontoga on seotud neli numbrit, siis on tasu mitte kaheksa, vaid ikka neli eurot,» selgitas Käis. 

«Summaarselt muutusid muudatustega paljud Tele2 teenustasud konkurentidest veelgi oluliselt odavamaks,» lõpetas kommunikatsioonijuht. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles