Tallinna Lennujaam valiti Euroopa parimaks väikeseks lennujaamaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Foto: EV100

Rahvusvaheline lennujaamade ühendus Airports Council International (ACI) valis Euroopa parimaks väikeseks lennujaamaks Tallinna Lennujaama. 

Auhind saadi kuni viie miljoni reisijaga lennujaamade kategoorias, edestades kuue parima hulka pääsenud Corki, London City, Torino, Kosovo ja Chişinău lennujaama. Žürii tunnustas Tallinna Lennujaama koostööd ka partnerite ja lennufirmadega, tõstes esile Eesti kui sihtkoha tutvustamist ning lennuühenduste edendamist koostöös EASiga. 

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubouti sõnul on nende eesmärk olla reisijate ja lennuettevõtjate jaoks mugavaim õhuvärav Põhja-Euroopas. «Auhind on suur tunnustus kogu lennujaama meeskonnale, sest suutsime vaatamata kõigi aegade suuremahulisemale ehitustegevusele kasvatada reisijate arvu 19 protsenti, tagada reisijatele mugav ja sujuv teenindus ning turvalisus,» ütles ta.

Ta lisas, et hästi läbimõeldud lennuühendused on hädavajalikud kogu Eesti ühiskonnale, eelkõige majandusele. «Tallinna Lennujaama panus Eesti majanduskasvu moodustab ligikaudu 3 protsenti SKTst, kuid me näeme siin palju suuremat potentsiaali, eelkõige ettevõtjatest reisijate arvu kasvatamises. Seetõttu on lennuühenduste suurendamine olulisematesse sihtkohtadesse oluline suund kogu lennujaama meeskonna tegevuses,» rääkis Mürk-Dubout. 

Tallinna Lennujaam investeerib kuni aastani 2020 kokku 130 miljonit eurot. 2016. aastal käivitus viimaste aastakümnete suurim ehitusprojekt, kui lennurada sai täies pikkuses uue katte ja 410 meetri jagu pikkust juurde. Eelmisel aastal valmisid ka uus VIP-kompleks, julgestuskontrolliala, transporditerminal ning reisijatele avati Lennujaama ja kesklinnavaheline trammiliin.

Tallinna Lennujaama läbib aastas ligikaudu 3 miljonit inimest ning selle kaudu saab sel suvehooajal lennata 41 otsesihtkohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles