Kaljulaid: tartlastel on õigus öelda ei tselluloositehasele (11)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Chris Kleponis/RS/MPI/Capital Pi/RS/MPI/Capital Pictures

Teisipäeval Haapsalut külastanud riigipea Kersti Kaljulaid ütles, et tselluloositehase investorid peavad alustama otsast peale ja minema otse omavalitsuste jutule, kirjutab Lääne Elu.

«Mitu omavalitsust on teinud pakkumise, et nemad oleks huvitatud tselluloosikombinaadist. Midagi läks kusagil valesti, ei olegi mõtet otsida süüdlasi, aga ta on valesti läinud,» ütles Kaljulaid.

President Kersti Kaljulaidi sõnul on usaldus tselluloositehase eriplaneeringu suhtes kadunud ja ausam oleks minna ja rääkida kohalike omavalitsustega ükshaaval ja uuesti. 

«Eriplaneeringu mõte on arendada riikliku tähtsusega objekte. Kas ühe äriettevõtte huvi on riikliku tähtsusega? Ma arvan, et kogu eriplaneeringu mõttele on kahju tehtud ja see teeb mind ka murelikuks; ma loodan, et see on taastatav,» ütles Kaljulaid.

«Kui tartlased tunnevad, et tahavad olla ülikoolinn ja Tartu tahab olla targa linna näide terves Euroopas, siis on tartlastel õigus öelda, et sinna juurde ei sobi 20. sajandi industriaallinna maine,» märkis Kaljulaid.

«Loomulikult antakse endale aru, et selle otsuse hind on üks protsent SKTst. Aga niisuguseid otsusi tuleb vahel ette,» jätkas ta.

Loe pikemalt ajalehest Lääne Elu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles