Maailma noorim miljardär: ilma raske tööta ei tule midagi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainult hea ideega miljardäriks ei saada.
Ainult hea ideega miljardäriks ei saada. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Maailma noorim self-made-miljardär John Collins asutas koos oma venna Patrickuga makseteenuseid pakkuva ettevõtte Stripe, mille väärtus on hinnatud 9,2 miljardile dollarile.

29-aastase Johni sõnul nõuab sellise ettevõtte ülesehitamine mitte ainult head ideed, nutikust või õnne, vaid ka kõvasti rasket töörabamist, kirjutab BusinessInsider. Ja muidugi ei juhtuks midagi ilma tarkade ja töökate kolleegideta, kelle panusele ettevõtte edu tuginebki.

John Collisoni enda vara on hinnatud vähemalt miljardile dollarile, mis teebki temast maailma noorima ennast ise üles töötanud miljardäri. Iirimaal sündinud ja kasvanud vennad Collisonid langesid sellepärast kolledžistki välja, et hakata oma esimest firmat üles ehitama, mille nad müüsid paari aasta pärast viie miljoni dollari eest.

Vendade peamine lapsuke, ettevõte Stripe tegeleb praegu igal aastal miljardite dollarite väärtuses maksetega, võttes igalt ülekandelt veidi tasu ka endale. Tänavu on plaanis ettevõttel oma teenuseid korralikult edasi arendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles