Ford ja Volkswagen kaaluvad koostööd ja ühiste autode loomist (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2019 Ford Ranger.
2019 Ford Ranger. Foto: Rebecca Cook / Reuters

Üksteisega konkureerivad autokontsernid Ford ja Volkswagen teatasid, et kaaluvad strateegilise liidu sõlmimist, mis võib hõlmata ka ühiste sõidukite loomist.

Kaks ettevõtet uurivad hetkel endi sõnul mitmeid koostöövõimalusi, kuid potentsiaalne liit ei hakka kindlasti hõlmama aktsiate vahetusi. Pigem üritatakse koos välja arendada ühiseid tehnoloogiaid, mis hoiaks kulutuste pealt kokku, kirjutab BBC.

Mitte kumbki kontsern ei jaganud veel võimaliku koostöö kohta täpsemat infot, kuid ekspertide ja turuanalüütikute hinnangul võib see suure tõenäosusega hõlmata keskkonnasõbralikumate sõidukite välja töötamist, sest just sellesse arengusuunda valavad autotootjad hetkel kõige rohkem raha.

Ford paljastas näiteks jaanuaris toimunud Detroidi autonäitusel kütusesäästlikuma versiooni oma Ranger maasturist. Koostöö võib aga viia isegi sarnaste hübriid- ja elektrimootoritega maasturite arendamiseni.

Fordi kõige edukamad kaubamärgid on Transit kaubikud ja F-seeria maasturid. Volkswagenile kuuluvad lisaks oma kommertssõidukitele ka veokibrändid Scania ja MAN.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles