Levira plaanib telepilti toota tehisintellekti abil

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Digiteenuste ettevõte Levira alustas koostööd Hollandi idufirmaga Uscoutfor, et toota spordiülekannete pilti tehisintellekti abil. Filmimine toimub inimese sekkumiseta ning produtsendi rollis on tehisintellekt, kes kaameraid suunab ning ülekannet toodab.

«Tehisintellekti kasutamine aitab Leviral viia spordiülekannete tootmise täiesti uuele tasemele. Tulenevalt lahenduse paindlikkusest ja kuluefektiivsusest näeme uuel teenusel suurt potentsiaali ning automaatne lahendus aitab tuua spordisõbra elutuppa ka need spordivõistlused, millest seni on ülekande tootmine olnud liiga kulukas,» ütles Levira meediateenuste arendusjuht Martti Kinkar pressiteates.

Näiteks spordiülekannete puhul jälgib tehisintellekt palli ja mängijate liikumist ning valib automaatselt välja põnevamad kordused, mida spordisõber näha tahab.

Uue lahenduse on välja töötanud Hollandi iduettevõte Uscoutfor. Arendustöö toimus koostöös kohalike andmeteadlastega. Tegemist on Levira ja Hollandi ettevõte poolt arendatava riist- ja tarkvaral põhineva lahendusega. Arvuti valib kaadrid, mida töödeldakse ja saadetakse videoedastuse platvormile ja rakendustesse.

Lisaks tavapärasele ülekande tootmisele loob tehisintellektil põhineva tehnoloogia kasutuselevõtt mitmeid teisi võimalusi. Näiteks on võimalik jälgida meeskondi treenimas, teha võistlusmängude või hoopis treeningute videoanalüüsi ja  tuua vaatajateni ka need spordivõistlused, kus seni seda suurte ülekandekulude tõttu teha ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles