Metsapõlengute kustutamise kulud võivad küündida üle miljoni euro (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju Vikipalus
Metsatulekahju Vikipalus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Päästeameti esialgsel hinnangul ületavad kutseliste ja vabatahtlike päästjate kulud kevadiste ja suviste metsatulekahjude kustutamisel miljoni euro piiri.

Päästeameti teatel on viimase aja maastiku- ja metsapõlengute kustutamistega seotud kulud veel täpsemalt kokku löömata, kuid hinnanguliselt ületavad kutseliste ja vabatahtlike päästjate kulud kütusele, toitlustusele, tehnika remondile ja kutseliste päästjate ületundide tasustamisele ühe miljoni euro piiri. Täpsemalt selguvad kulud siis, kui suure tuleohuga aeg on möödas ja amet saab kulud lõplikult kokku arvestada.

Amet nentis, et oluliselt on suurenenud vajadus remontida päästetehnikat. Mitmetele metsa- ja maastikupõlengutele reageerimine on tekitanud suure koormuse ka vabatahtlike vanale tehnikale, mis vajab nüüd kulukat remonti.

Eestis on olnud sel aastal võrreldes eelmiste aastatega erakordselt kuiv ja soe kevad ning seetõttu on metsa- ja maastikupõlengute oht jätkuvalt väga suur. Suure tuleohuga aeg üle Eesti kestab ning lahtise tule tegemine metsas ja maastikul on keelatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles