Audi tegevjuht vahistati kartuses, et ta hakkab tõendeid hävitama

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi tegevjuht Rupert Stadler.
Audi tegevjuht Rupert Stadler. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Müncheni prokuratuur teatas, et Audi tegevjuht Rupert Stadler vahistati esmaspäeval selle pärast, et ta ei saaks hävitada heitmeskandaaliga seotud juurdluse tõendeid.

Võimud alustasid Stadleri uurimist möödunud nädalal, kui läbi otsiti tema ja veel ühe Audi nõukogu liikme kodud. Mõlemat meest uuritakse seoses valereklaamide tegemisega, mis aitasid petutarkvaraga varustatud diiselautosid tuua Euroopa turule.

Audi tunnistas eelmisel kuul, et kuni 60 000 A6 ja A7 mudelit sisaldavad heitmenäitajatega seotud tarkvara, mis ei pruugi Saksamaal legaalne olla. Möödunud aasta jooksul leiti kahtlast tarkvara enam kui 850 000 Audist, kuid ainult osa neist vajas reaalselt modifitseerimist.

Audi nõukogu soovitas märtsis edutada Stadleri tegevjuhiks vaatamata sellele, et politsei korraldas samal ajaperioodil Audi peakorteris läbiotsimisi.

Audi uurimine on seotud emafirma Volkswageni 2015. aastal lahvatanud skandaaliga, kui kontsern tunnistas, et üle 600 000 USA turule viidud sõiduki sisaldavad petutarkvara, mis jättis autodest palju vähem saastava mulje, kui nad tegelikult olid.

Heitmeskandaali uurimine on kestnud viimased kolm aastat ja selle käigus on süüdi mõistetud terve hulk Volkswageni endiseid juhtivtöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles