India kehtestas USA toodetele imporditariifid

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Delhi.
New Delhi. Foto: Chandan Khanna / AFP

India teatas, et kehtestab 241 miljoni dollari väärtuses USA kaupadele imporditariifid.

India kehtestas omapoolsed tariifid vastuseks USA presidendi Donald Trumpi kehtestatud terase- ja alumiiniumitariifidele. Maksustamisele läheb 30 USA toodet. Tariifide alla hakkavad muuhulgas minema USAst tulevad mandlid, kreeka pähklid, õunad ja mitmed keemia- ja metallitooted. Ühtlasi tõstetakse seniseid tariife USA mootorratastele, kirjutab CNN.

India poolsed tariifid hakkavad kehtima alates 21. juunist. New Delhi jättis avatuks ka võimaluse kehtestada tulevikus täiendavaid tariife.

India ekspordib igal aastal Ühendriikidesse umbes 1,2 miljardi dollari väärtuses terast ja alumiiniumi. USA eksportis Indiasse 2016. aastal kokku 42 miljardi dollari väärtuses kaupu. USA kaubanduse puudujääk Indiaga oli 2016. aastal 30,8 miljardit dollarit.

Praeguseks on lubanud USA kaupadele kehtestada tariifid Euroopa Liit, Mehhiko, Kanada, Hiina ja India. Võimalikke tariife kaalub ka Jaapan.

Valge Maja kuulutas reedel välja 25-protsendised imporditariifid enam kui 50 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele, mida on kokku üle 1100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles