Kümme kõige ohtlikumat ametit Venemaal (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaluri amet nõuab Venemaal kõige rohkem ohvreid.
Kaluri amet nõuab Venemaal kõige rohkem ohvreid. Foto: Marianne Loorents

Venemaa kõige ohtlikumate ametite hulka kuuluvad kõrvuti nii sandikopikate eest tehtavad tööd kui ka hästi makstud tegevused, vahendas valitsuse häälekandja Rossiskaja Gazeta.

Kõige ohtlikumaks ametiks osutus Venemaal kaluri töö, näitas uuringufirma Asdzuna asjatundjate koostatud edetabel. Saja tuhande töötaja kohta juhtunud surmade koefitsent oli just kaluritel kõige kõrgem  – 40,3, mis tähendab 17 inimese hukkumist. Märkimist väärib, et kalurid teenivad Venemaal keskmiselt ligi 530 euro suurust kuutasu.

Teisele kohale ameti ohtlikkuse poolest platseerusid ehitajad, kus aastas hukkub saja tuhande töötaja kohta 17,9 inimest. Hukkus 214 inimest. Ehitajad saavad palka keskmiselt 474 eurot kuus.

Ohtlikkuselt kolmandaks ametiks nimetati autojuhi tööd, kus aasta jooksul hukkus 39 inimest, mis teeb saja tuhande juhi kohta 17,3 hukkunut. Autojuhi palganumbriks on nimetatud siinkohal keskmiselt 662 eurot kuus.

Ohtlikkuselt neljanda ameti on valinud metsalangetajad, kes 19 surmajuhtumiga on saavutanud arvu 15,7 saja tuhande töötaja kohta. Kusjuures palka saavad metsalangetajad ligi 510 eurot kuus.

Viiendal kohal asuvad kaevurid, kes kaotasid hukkunutena 128 kolleegi, 12,9 hukkunut saja tuhande töötaja kohta, palgaga 706 eurot kuus.

Kurba reitingusse sattusid meremehed, kellest kaheksa suri töökohuseid täites, mis teeb 11,3 inimest saja tuhande kohta. Kuid meremehe palk oli ka teistest ohtlikest töödest palju kõrgem – 4500 eurot kuus.

Talupidajad kaotasid ametit pidades mullu 105 inimest, mis teeb 10,9 saja tuhande kohta, palgaga 443 eurot kuus. Samas tõi üheksa hukkunud pilooti selle kõrgepalgalise töö ohtlikkuse reitingusse 10,5 inimesega saja tuhande kohta. Piloodi palk aga oli 4900 eurot kuus.

Reitingusse sattusid ka prügivedajad 40 hukkunuga, mis andis saja tuhande kohta suhtarvuks 8,4 inimest. Prügivedajad on ka selle reitingu kõige vähem makstud töötajad 303 euro suuruse kuupalgaga.

Hoolimata sellest, et arvuliselt hukkus Venemaal kõige rohkem tehasetöölisi – 254 inimest, jäid nad tänu töötajate suurele arvule 4,4 inimesega saja tuhande kohta reitingus alles kümnendaks. Palka saavad tehasetöölised 468 eurot kuus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles