Saudi Araabia põrmustamine kasvatas Vene lippude müüki (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalkafännid.
Venemaa jalkafännid. Foto: Denis Tyrin / Denis Tyrin/TASS

Venemaa jalgpallikoondise põrmustav võit Saudi Araabia üle praegu käimas oleval MMil paisutas rahvussümboolikaga toodete müüki hüppeliselt, kirjutas Lenta.

Laviinina paisunud nõudlus tekitas sümbolika tarnijatele suure kimbatuse, sest nad on jännis tellitava kauba pakkimisega. Lisaks Venema lippudele tormasid oma koondise võidust innustust saanud fännid ostma ka meistrivõistluste maskotti – hunti, mille müük kasvas 14. juunil 40 protsenti võrreldes maikuuga.

Kui tavaliselt kasvab Vene trikolooride müük maikuus nn võidupüha ajal, siis pärast saudidele jalgpallimurul koha kätte näitamist osteti Venemaal viiendiku võrra rohkem rahvuslippe.

Turniiri avamatšil kaks väravat löönud Denis Tšerõševi kodukandis Nižni Novgorodis kasvas Venemaa lippude müük peale mängu 39 protsenti. Moskvas suurenes lippude läbimüük 22 protsenti, Peterburis 18 protsenti.

Venemaa võit Saudi Araabia üle tekitas nõudluse ka uute suveniiride järele. Näiteks soovivad irkutskilased osta särki, millele on trükitud matši tulemus 5:0.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles