Allan Martinson asus nõustama Bikeepi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson
Allan Martinson Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Mõne kuu eest pakiveoroboteid arendavast ettevõttest Starship lahkunud Allan Martinson asus nõustama nutikaid rattaparklaid rajavat startup-ettevõttet Bikeep.

Martonson andis täna sotsisaalmeedias teada, et on nüüd Bikeepis vanemnõustaja. «Aitan Bikeepi strateegias, müügis, rahatõstmises ja muus. Teen seda veel mitme teise Eesti ja välismaa startupiga,» ütles Martinson Postimehele.

Bikeep on ettevõte, mis loob mitmel pool maailmas jalgratastele nutikaid ja turvalisi parklaid. Eesti pealinnas on parkimiskohti juba üle viiesaja.

Möödunud aastal aastal Prototronilt rahastuse saanud Bikeep on teada andnud ka kavatsusest laieneda  Bangkokki, Reykvjaviki, Washingtoni ja Brüsselisse. Ühtekokku on Bikeepil kogunenud üle miljoni kasutaja ja 1000 parkimiskoha üle kogu maailma. Ja kõige muljetavaldavamaks numbriks on 0 – Bikeepi parklatest pole kunagi ühtki jalgratast varastatud.

Allan Martinson oli Starshipiga seotud aastast 2014, mil Janus Friis ja Ahti Heinla talle oma pakiveorobotite ideest rääkisid. Ettevõtte tegevjuhiks sai ta 2015. aasta kevadel ning lahkus sellelt kohalt käesoleva aasta märtsis.

Bikeep on oma peakontori kolinud San Franciscosse, Starship Londonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles