Pipedrive sai 50-miljonilise investeeringu

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Rein
Timo Rein Foto: Mario Tasane

Müügijuhtimise tarkvara arendav ettevõte Pipedrive kaasas täna C-seeria investeeringuga 50 miljonit dollarit.

Investeeringut juhtisid riskikapitaliettevõte Insight Venture Partners ning juba olemasolev investor Bessemer Venture Partners. Investeeringus osalesid ka Pipedrive'i varasemad investorid Rembrandt Venture Partners ja Atomico (selle omanik Niklas Zennstrom oli kunagi ka Skype'i kaasasutaja).

Pipedrive’i juhi ja kaasasutaja Timo Reinu sõnul märgib uue investeeringu kaasamine lisaks ettevõtte kasvu kiirendamise võimalikkusele uue partneri lisamist.

«Insight Venture Partnersi lisandumine meie investorite ringi räägib peamiselt kasvupotentsiaalist ja selle üle on meil arusaadavalt väga hea meel. Meie õnnestumine on otseselt seotud meie klientide õnnestumistega, mistõttu kasutame investeeringust saadud raha toote kasulikkuse suurendamiseks,» ütles Rein.

Tema sõnul katsetab ettevõte ka masinõppe ja tehisintellekti võimalusi ja uurib mõningaid uusi turge.

C-seeria investeeringuga koos on Pipedrive riskikapitali investoritelt kaasanud nüüdseks üle 80 miljoni dollari. B seeria investeeringu suuruseks oli 17 miljonit dollarit ning seda juhtis 2017. aasta jaanuaris Atomico.

Pipedrive on 2010. aastal loodud müügijuhtimise tarkvara (CRM), mis aitab ettevõtetel hallata keerukaid või pikki müügiprotsesse. Pipedrive'i müügitööriist aitab müügiinimestel visualiseerida nende tööprotsessi. Pipedrive’i kasutavad enam kui 75 000 ettevõtet 170 riigis üle kogu maailma.

Pipedrive'i kontorites New Yorgis, Lissabonis, Londonis, Tallinnas ja Tartus töötab 400 inimest. Eestis töötab Tallinna ja Tartu kontorites ligi 300 inimest ning ettevõte plaanib töötajate arvu kasvatada Tallinnas ja kahekordistada Tartus.

Tallinas loodab Pipedrive uude büroohoonesse Mustamäe tee alguses kolida 2018. aasta lõpus.

Insight Venture Partners on riskikapitali- ja erakapitali investeerimisfirma, mis  on asutatud 1995. aastal, kaasanud üle 18 miljardi dollari ning investeerinud üle 300 ettevõttesse kogu maailmas.

Bessemeri Venture Partners (BVP) on üks vanimaid riskikapitaliettevõtteid maailmas, mis investeerib B2C, B2B ärimudeliga ning tervishoiualal tegutsevatesse iduettevõtetesse. BVP on investeerinud Pinteresti, Twitchi, Blue Apronisse ja Skype’i ning aidanud 122 oma portfelli kuuluval ettevõttel edukalt börsile minna, nende hulgas SendGrid, Twilio, MindBody, Shopify, Wix, Yelp ja LinkedIn.

Uuringufirma Gartneri hinnangul on CRM-tarkvara turu suuruseks täna üle 40 miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles