SEB Rootsi kliendid müüsid massiliselt Tallinna Sadama aktsiaid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama aktsia kauplemistabloo eile aktsiate esimesel kauplemispäeval.
Tallinna Sadama aktsia kauplemistabloo eile aktsiate esimesel kauplemispäeval. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

SEB grupi Rootsi kliendid müüsid Tallinna Sadama esimesel kauplemispäeval massiliselt aktsiaid, samas sealsed investeerimisfondid ostsid neid ilmselt juurde.

Tallinna Sadama aktsiaraamatu andmetel oli  Skandinaviska Enskilda Bankeni ehk SEB Rootsi klientidel eilse seisuga 13,75 miljonit sadamafirma aktsiat ehk 5,23 protsenti ettevõtte aktsiatest. SEB grupi kliendikonto oli Eesti riigi järel suuruselt teine Tallinna Sadama aktsionär.

Tänase seisuga on kliendikontol 7,5 miljonit aktsia ning osalus on langenud 2,85 protsendile, mis tähendab, et SEB Rootsi kliendid müüsid eile kokku üle kuue miljoni aktsia.

Kontol, mille nimetus SEB S.A. Client Assets Ucits, mille taga on ilmselt SEB Ida-Euroopas tegutsevad või muud taolised fondid, aktsiate arv on seevastu kasvanud 3,7 miljoni võrra 6,8 miljoni aktsiani.

Ilmselt on aktsiad üle läinud börsiväliselt, sest Tallinna Sadama aktsiate eilne kauplemismaht oli vaid 3,1 miljonit aktsiat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles