Tallinna Sadam peab 1,7-eurost aktsiahinda õiglaseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama finantsdirektor Marko Raid.
Tallinna Sadama finantsdirektor Marko Raid. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna Sadama finantsdirektori ja juhatuse liikme Marko Raidi sõnul peab Tallinna Sadam aktsiate emiteerimisel saadud 1,7-eurost hinda õiglaseks ning alles kuu aja pärast saab vaadata milliseks kujuneb aktsia hind turul.

"Me oleme veendunud, et see hind mis kujunes oli hea ja õiglane hind. See, et ta ülesse kaupleb on loomulik jätk, me ei taha et see alla langeks," ütles Marko Raid BNS-ile ning lisas, et Tallinna Sadam loodab, et aktsia tõuseb, aga mõõdukalt.

"Täna on alles esimene kauplemispäev. Tänast hinda kujundavad väikeaktsionärid," märkis Raid. Tema sõnul on kõik turul tehtavad tehingud väikesed ning institutsionaalseid investorid tehinguid ei tee. "Umbes kuu aja pärast saame öelda milliseks hind kujuneb," sõnas Raid.

Kolmapäeval Tallinna börsil kauplemisele võetud Tallinna Sadama aktsia alustas kauplemist 2,05 euro tasemel, kuid langes keskpäevaks 1,9 ja 1,95 euro vahele. See on siiski 10-15 protsenti suurem kui aktsiate emiteerimisel ja märkimisel kujunenud 1,7 eurot.

Tallinna Sadama aktsiate esmane avalik märkimise (IPO) käigus pakutud 86,7 miljonit aktsiat märgiti kolmekordselt üle ja aktsia hinnaks kujunes 1,7 eurot, mis teeb IPO kogumahuks 147,4 miljonit eurot.

Aktsiate esmase avaliku pakkumise raames pakuti müügiks kokku kuni 86,7 miljonit AS-i Tallinna Sadam lihtaktsiat, sealhulgas kuni 75,4 miljonit uut aktsiat ja kuni 11,3 miljonit olemasolevat aktsiat. Pakkumise hinnavahemik oli 1,4-1,8 eurot aktsia kohta ja pakkumise tegid 102 institutsionaalset investorit 22 riigist ja 13 723 jaeinvestorit.

Ettevõtte ainuomanik enne aktsiate avalikku pakkumist oli Eesti Vabariik. Pärast pakkumise läbiviimist on Eesti Vabariik Tallinna Sadama suurim aktsionär, omades 67 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles