Mart Laar: Eesti riiki on liiga paljuks kasvanud (41)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kahekordse peaministri ja äsja Eesti Panga nõukogu esimeheks nimetatud Mart Laari sõnul on Eesti riiki praeguseks liiga paljuks kasvanud ning vajab vähem bürokraatiat. 

Laar sõnas ERRi uudisteportaalile antud intervjuus, et nõustub riigireformi tegijatega, et Eestis peaks olema vähem bürokraatiat.

Samas ütles Laar, et poliitikat ei saa teha samade meetoditega nagu äri. «Kui kellelgi on suhtumine, et meie oleme grupp valgustatud tarkpäid ja teised kuulaku, siis on see algusest peale läbi kukkunud,» sõnas ta ja lisas, et riigireformi saab teha koos kellegagi, aga mitte kellegi vastu. «Neil võivad olla head ideed, aga paraku ei hakka keegi neid tegema.»

Haldusreformi kommenteerides ütles Laar, et talle tundub, et see toodab lõpuks varasemaga sama palju või isegi rohkem ametnikke. 

Küsimusele, kust tuleks Eesti riiki õhemaks lõigata, vastas Laar, et ametnike arv võiks olla väiksem ning ka seadusi, keeldusid ja käskusid võiks olla vähem. 

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles