Toyota investeerib hiigeltehingus Singapuri sõidujagamisteenusesse miljardi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grabi kontor Singapuris.
Grabi kontor Singapuris. Foto: Edgar Su / REUTERS

Jaapani autotootja Toyota teatas kolmapäeval, et investeerib miljard dollarit sõidujagamisteenust pakkuvasse Singapuri idufirmasse Grab. Tegu on Toyota ajaloo ühe suurima investeeringuga väljaspoole autode valmistamist.

Toyota tegevjuhi Akio Toyoda sõnul võib autotööstus praegusel kujul tulevikus hääbuda, sest autosid hakatakse üha enam jagama ja nad muutuvad isesõitvateks. Toyota peab ellujäämiseks ajaga kaasa minema ja laienema uutesse ärisuundadesse, kirjutab The Wall Street Journal.

Toyota kuulutas möödunud aastal koos Grabiga välja koostöölepingu, mille raames hakkas autotootja pakkuma idufirmale mitmesugust tarkvara, mida nad said oma teenustes katsetada. Nende hulka kuulus näiteks sõidustiilil ja sõiduharjumustel põhinev kindlustusteenus.

Uue investeerimislepingu alusel saab ühest Toyota töötajast Grabi juhtivtöötaja ning üks Toyota juhtivtöötaja saab omale koha Grabi nõukogus.

Märtsis müüs Uber oma Kagu-Aasia äri Grabile. Uber omandas tehinguga Grabis 27,5-protsendilise osaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles