Elon Musk koondab tuhanded Tesla töötajad

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3. Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Tesla teatas, et plaanib restruktureerimise raames koondada üheksa protsenti oma töötajatest, et vähendada ettevõtte kulutusi.

Töö kaotab üle 3000 inimese, kellest enamik on kontoritöötajad. Liinitöölisi koondamiste laine ei puuduta, sest ettevõtte juht Elon Musk üritab meeleheitlikult kasvatada Model 3 tootmistempot. Seega üritatakse liinitöölisi hoopis pidevalt juurde palgata. Tesla heaks töötab möödunud aasta seisuga 37 000 inimest.

Muski sõnul olid koondamised tema jaoks väga keeruline otsus, kuid ta on lubanud investoritele ettevõtte sellel aastal viimaks kasumisse viia ja nii tuleb säästa igalt poolt, kus vähegi võimalik. Tesla ei ole oma peaaegu 15-aastase ajaloo jooksul mitte kunagi aasta lõikes kasumisse jäänud.

Musk avaldas Twitteris investoritele saadetud kirja, milles ta toonitas, et kasumi teenimine pole tegelikult mitte kunagi Tesla eesmärk olnud. «Tesla eesmärk on kiirendada inimkonna üleminekut taastuvenergiale. Paraku ei ole me võimelised seda saavutama, kui Tesla ei suuda teenida kasumit,» kirjutas Musk.

Musk teatas möödunud kuul, et ettevõttes algab laialdane restruktureerimine, mille käigus vähendatakse juhtivtöötajate arvu, kelle tööülesanded kipuvad üksteist dubleerima. Restruktureerimine peaks Muski sõnul optimeerima ettevõtte tööd ja hoidma samal ajal kokku raha.

Tesla esimese kvartali tulemuste teatamisel viitas Musk ka sellele, et ettevõte kavatseb vabaneda tervest hulgast kolmanda osapoole tarnijatest, kellest paljud raiskavat nende aega. Samuti soovitas ta töötajatel vältida rohkem käsuliine ja mõelda rohkem oma peaga, et tööd optimeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles