Riigivõrgus avastati turvaauguga konverentsiseadmed

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokonverents
Videokonverents Foto: PRIIT M

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) avastas riigivõrgus videokonverentsi seadmed, millele oli jäetud lubamatu avalik ligipääs.  

«Eesti riigivõrgus pahatahtlikule tegevusele viitava liikluse seire tulemusena avastasime videokonverentsi seadmeid, mille telnetipõhised haldusliidesed olid avalikust internetivõrgust kättesaadavad,» teatas RIA.

Amet ei täpsustanud, millise riigiasutuse seadmetega tegemist oli.

RIA märkis, et selline olukord lihtsustas potentsiaalseid ründeid seadmete vastu, mille tulemusena on võimalik saada ligipääs seadmele ning seeläbi näha kaamera ulatuses olevat pilti ja kuulda hääli.

RIA registreeris mais kokku 276 küberintsidenti võrreldes näiteks aprilli 303ga. Mais esines kõige enam kompromiteerumis-, pahavara ning administreerimisvigadest tingitud juhtumeid.

Lisaks tavapärasele Avalanche’ile tuvastati ka Necursi robotvõrgustikuga nakatunud seadmeid. Necurs on 2012. aastal loodud robotvõrgustik, mida on aastatega veelgi arendatud ning laiendatud. Selle aasta alguses oli võrgustik suuteline päeva jooksul välja saatama 47 miljonit pahavara sisaldavat rämpspostitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles