Raul Kirjanen võttis dividendidena 14 miljonit (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graanul Investi suuromanik Raul Kirjanen.
Graanul Investi suuromanik Raul Kirjanen. Foto: Tomi Saluveer /Scanpix

Pelletitootja Graanul Investi suuromanik ning Est-Fori puidurafineerimistehase suur kriitik Raul Kirjanen võttis eelmisel aastal dividendidena 14,2 miljonit eurot, mis peaks olema suuruselt teine eraisikule makstud dividend Eesti ettevõtluse ajaloos.

Raul Kirjanenile kuulub talle kuuluva osaühingu Biofuel kaudu 50,63 protsenti Graanul Investi aktsiatest. Biofueli eelmise aasta majandusaruandest nähtub, et ettevõte maksis ainuaktsionärile 14,173 miljonit eurot dividende. Aasta varem, 2016. aastal, maksis Biofuel omanikutulu 1,6 miljonit eurot. Äripäev nimetas Kirjaneni oma värskeimas edetabelis Eesti rikkaimaks inimeseks, hinnates tema vara väärtuseks 226,7 miljonit eurot.

Postimehele teadaolevalt on suurim eraisikule makstud (võetud) dividend 17 miljonit eurot, mille võttis Oleg Ossinovski oma valdusfirmast 2015. aastal. 2016. aastal võttis Ossinovski omanikutulu tagasihoidlikud 625 878 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles