IMF hoiatab: globaalse majanduse kohale kogunevad sünged pilved (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Carline Jean / Sun Sentinel/TNS/Sipa USA

Üha teravamaks muutuvad kaubanduspinged kujutavad enast globaalsele majandusele tõsist ohtu, hoiatas Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde.

«Kõige suuremat ohtu kaubandusele kujutab endast senimaani kehtinud heade kaubandustavade kahtluse alla seadmine. Nendest samadest tavadest on siiani lähtunud ka rahvusvahelised organisatsioonid,» ütles Lagarde esmaspäeval Berliinis toimunud pressikonverentsil, vahendab CNN.

Lagarde kommentaarid järgnevad nädalavahetusel Quebecis toimunud G7 kohtumisele, kus lahvatasid lõkkele USA president Donald Trumpi ja tema liitlaste senised pinged, mis algasid terase- ja alumiiniumitariifide kehtestamisest Kanadale, Mehhikole ja Euroopa liidule. 

Kõik kolm osapoolt lubasid kehtestada USA suhtes omapoolsed tariifid.

Trumpi administratsioon kuulutab peatselt välja tariifid ka maailma teisena kõige suuremale majandusele Hiinale, kellega presidendil on samuti kana kitkuda. Imporditariifide alla võib minna kuni 50 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupu.

Koos Christine Lagardega osales pressikonverentsil ka Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) juht Roberto Azevêdo, kes toonitas, et kasvavad pinged võivad lõpuks anda tõsise löögi kogu maailma majanduskasvule ajal, millal see on kõige tugevam ja stabiilsem pärast viimast kriisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles